DSOV doet lang mee, maar lijdt te grote nederlaag

3 december 2012 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - De handbaldames van DSOV moesten het afgelopen weekend opnemen tegen Westside. Een geroutineerde ploeg met dames die reeds vele jaren op eredivisieniveau hebben geacteerd.

De opdracht voor de dames uit Vijfhuizen was simpel: het baltempo hoog houden. In de eerste helft lukte dat goed, ondanks het feit dat de tegenpartij zeer goed op elkaar was ingespeeld. Zij braken regelmatig door de defensie van DSOV hen, maar deze zorgden op hun beurt dat zij zelf ook bleven scoren. De eerste helft was daardoor van een hoog niveau met een spannend scoreverloop. Ruststand 15-16.

Ook het begin van de tweede helft was van een hoog niveau. Helaas stokte na 8 minuten bij DSOV de productie en werden er vooral aanvallend veel fouten gemaakt. De tegenstander profiteerde gretig en DSOV kwam al snel met een verschil van 8 punten achter. In het laatste gedeelte van de wedstrijd pikte DSOV de draad weer op, maar kon een grote nederlaag niet meer voorkomen. Eindstand 26-35 in het voordeel van Westsite.

Komende zondag treden de dames om 10.30 uur aan tegen Zeeburg in de eigen Spaarnehal.