Ontwerp voor kunstwerk op de Big Spotters Hill te duur

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het ontwerp voor een nieuw kunstwerk op de Big Spotters Hill op het vroegere Floriadeterrein is te duur en daarom wordt er vooralsnog geen werk geplaatst. Dat zei wethouder Jeroen Nobel vorige week in de gemeenteraad.

Het vorige kunstwerk op de heuvel -van de hand van kunstenaar Auke de Vries- is al jarenlang niet compleet. Het werk, een loodzware bronzen schotel, werd begin 2004 van zijn voetstuk geblazen. De steen waarop het werk stond, is een populair mikpunt van graffitispuiters.

Dat is veel bezoekers van het gebied een doorn in het oog, zei fractievoorzitter Els Berk van GroenLinks vorige week. “Dit is een geliefde plek voor fietsers en wandelaars. Maar het is op dit moment niet schoon, heel en veilig.”

Berk wilde weten waarom er nog altijd geen kunstwerk voor in de plaats is gekomen. Eerder was er sprake van dat er een werk zou komen met de naam Mainpoort, een soort kooiconstructie, dat circa 300.000 euro kost. De fractieleidster wilde weten wanneer de plek eindelijk eens wordt opgeknapt.

Wethouder Nobel vond dat Berk niet moest overdrijven. Hij is zelf ook vaak in het gebied en de graffiti op de resten van het kunstwerk is voor hem geen reden om weg te blijven. De wethouder zei dat het recreatieschap Spaarnwoude te weinig verzekeringsgeld heeft gehad om het ontwerp te kunnen uitvoeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie