Geen coffeeshop aan de Venneperweg

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Er komt definitief geen coffeeshop aan de Venneperweg 443 in Nieuw-Vennep. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vanmorgen een streep gehaald door de plannen. De dorpsraad Nieuw-Vennep en de omwonenden zijn zeer verheugd over deze beslissing.

De bestuursrechter in Haarlem bepaalde al eerder dat vestiging van een coffeeshop aan de Venneperweg in strijd is met het geldende bestemmingsplan. De gemeente en beoogd exploitante Jessica Buter gingen daartegen in beroep bij de Raad van State.

De Raad van State komt vandaag tot het oordeel dat de Haarlemse rechtbank november vorig jaar een juiste uitspraak heeft gedaan. De gemeente had in haar besluiten de coffeeshop moeten beschouwen als een legaal horecabedrijf en de plannen daarom moeten toetsen aan het horecabeleid, zo vindt ook de Raad van State. Dat is echter niet gebeurd.

De uitspraak van de Raad van State betekent het einde van een jarenlang proces om op deze locatie in Nieuw-Vennep een coffeeshop te vestigen. Het aangescherpte coffeeshopbeleid staat niettemin nog steeds de komst van een tweede coffeeshop in Haarlemmermeer toe. Dat zou dan op een andere plek in Nieuw-Vennep moeten gebeuren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie