Grote vuurwerkvangst, verdachten aangehouden

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - In de afgelopen paar maanden heeft het Regionaal Milieuteam van de politie een onderzoek ingesteld naar vuurwerkhandel door een 52-jarige inwoner van Hoofddorp. Hierbij is samengewerkt met diverse ondersteunende diensten van de regio Kennemerland en korpsen in het land. Afgelopen dinsdag heeft geleid tot de aanhouding van de 52-jarige verdachte en de inbeslagname van zeer zwaar vuurwerk, waaronder ruim 100 kilo zogenaamde Cobra's.

Met deze Cobra's worden jaarlijks zware vernielingen aangericht en bij het afsteken daarvan vallen regelmatig slachtoffers. Eveneens is een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen en heeft de politie twee verdachten aangehouden in Zwaanshoek bij de opslag van het vuurwerk aan. Het gaat hier om een 23-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Zwaanshoek.

Tegelijkertijd is in dit onderzoek een 22-jarige inwoner van Elburg aangehouden, die een afnemer van de verdachte in Hoofddorp blijkt te zijn. Bij hem is eveneens 100 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen.

Het Regionaal Milieuteam heeft in totaal ruim 600 kilo vuurwerk aangetroffen. Drie verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De 52-jarige verdachte zit nog vast. De politie zet het onderzoek voort.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie