Schrijvers van levensboeken gezocht

16 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Sociaal cultureel werk van MeerWaarde gaat in januari 2013 van start met een nieuwe ronde voor het project Levensboeken. In dit project worden in Haarlemmermeer wonende ouderen gekoppeld aan vrijwillige schrijvers, die het levensverhaal van de oudere opschrijven. Er hebben zich diverse vertellers gemeld, voor wie MeerWaarde nu nog schrijvers zoekt.

Een schrijver met ervaring is Leni. Zij heeft de afgelopen periode al twee boeken gemaakt met een verteller. "Ik heb altijd al een boek willen schrijven, dus nu kon die wens werkelijkheid worden. Dankzij dit portret leeft de verteller als het ware voort op papier: het zijn dierbare herinneringen voor het nageslacht.''

Leni was niet de enige schrijfster. In het afgelopen jaar hebben diverse schrijvers gezorgd voor 33 persoonlijke levensboeken met, vaak oudere, vertellers.

Dat aantal kan per januari 2013 stijgen, want het Sociaal cultureel werk van MeerWaarde gaat verder met het project Levensboeken. Zij organiseren in deze maand een training van een dagdeel voor vrijwillige schrijvers. Dit gebeurt in de avonduren op een locatie in Hoofddorp.

Na de training wordt er een match gemaakt tussen schrijvers en vertellers. In een afgepaste periode wordt er middels de verhalen van vertellers een persoonlijk levensboek door de vrijwillige schrijver samengesteld. Er is een mogelijkheid voor het volgen van een extra schrijftraining en begeleiding bij het digitaal verwerken van verhalen en foto's. De schrijvers worden tijdens het traject als vrijwilliger begeleid door de medewerkers van het Sociaal cultureel werk van Meerwaarde.

Voor meer informatie en/of aanmelding: Anneke Koenders, (023) 569 86 5 van maandag t/m donderdag of anneke.koenders@meerwaarde.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie