Geniet op Tweede Kerstdag van een tragikomische voorstelling door Kees Prins en Olga Zuiderhoek

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Dit seizoen kunt u voor het eerst op Tweede Kerstdag een voorstelling in De Meerse bezoeken. Kees Prins en Olga Zuiderhoek spelen een voorstelling met een wel heel toepasselijke titel, 'Vrede op Aard'. 'Vrede op Aard' is een toneelstuk als een uitvergrote kerstkaart. Met alle sentiment, vreugde en valse en gemeende wensen en verlangens die daarbij horen. Kees Prins en Olga Zuiderhoek staan met 'Vrede op Aard' op woensdag 26 december om 20.30 uur in de kleine zaal van De Meerse.

Chris en Agaath kennen elkaar al jaren. Van vroeger, toen ze nog samen optraden. Hij als zanger en zij als vaste tweede stem. Nu vieren ze Kerstmis, te midden van de herinneringen en foto's van vrienden en collega's die ze gekend hebben. Moedig slaan ze zich er doorheen. Met drank. Zonder drank. Met liederen en humor. En met een opbeurende gedachte voor iedereen die maar voortjakkert in het leven: ,,Vrede op Aard en in de mensen een welbehagen''. Hoewel deze voorstelling met kerst is geprogrammeerd betreft het hier geen familievoorstelling!

Olga Zuiderhoek en Kees Prins kennen elkaar zo'n vijfentwintig jaar. In het begin regisseerde Olga Kees (De Duo's). Later regisseerde Kees Olga ('Een Nacht IJs', 'Een Maand Later'). Nu regisseren ze elkaar in de voorstelling 'Vrede op Aard'. Zij verzamelde de muziek en bracht ideeën aan, hij schreef de tekst voor 'Vrede op Aard'. Samen spelen ze het wel en wee van een artiestenduo van de oude stempel. Met alle sentiment, vreugde en de zowel valse als gemeende wensen en verlangens die daarbij horen. Kees Prins en Olga Zuiderhoek speelde eerder een succesvolle reeks van 'Vrede op Aard' in Amsterdam. ,,Hartverwarmend duet. (…) De zangperformances en de liedteksten zijn kolderiek - en tegelijk ontroerend soms.'' (de Volkskrant).

Olga Zuiderhoek was eerder in De Meerse te zien in o.a. 'Wie is er bang voor Virginia Woolf?', 'Wuivend Graan' en 'De Caracal'. Olga Zuiderhoek won onlangs een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol in de film 'Süskind'. Daarnaast speelde zij onder meer in de televisieseries 'Evelien' en 'Penoza'. Kees Prins is vooral bekend van Jiskefet. Daarnaast heeft hij in meerdere films en televisieseries gespeeld. Zo speelde hij in de films 'Ober' en 'De uitverkorene', vertolkte hij de rol van Johnny Jordaan in de dramaserie 'Bij ons in de Jordaan' en is hij te zien in de serie 'Overspel. In De Meerse was hij eerder te zien in de voorstelling 'Op weg naar huis'. Vorig seizoen regisseerde hij de voorstelling 'Het diner', naar het boek van Herman Koch.

De Meerse kleine zaal

Woensdag 26 december - 20:30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie