CDA luidt noodklok voor winkel in Zwanenburg

7 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - CDA-raadslid Ed Koster heeft donderdag tijdens het Vragenuur in de gemeenteraad de noodklok geluid voor de sport- en modewinkel van Haverhals in Zwanenburg. Volgens hem dreigt de winkel door het grote aantal gewelddadige inbraken onverzekerd te raken.

De winkel is in de afgelopen tijd meermalen door inbrekers geramd. De eigenaar heeft als gevolg van die reeks meerdere maatregelen genomen, zoals rolluiken en meervoudig gelaagd glas. "Ondanks die maatregelen heeft de verzekeraar Haverhals te kennen gegeven dat het pand niet meer te verzekeren is", zo sprak de CDA'er bitter.

Volgens Koster dreigt de ondernemer daardoor zijn winkel te moeten sluiten. "Het zou een capitulatie betekenen voor weerzinwekkende criminelen."

Burgemeester Theo Weterings kon het raadslid geruststellen. Het winkelpand kan nog wel worden verzekerd. Daarom is sluiting van de winkel volgens hem niet aan de orde. Weterings zegde toe in overleg met de politie er alles te doen om de negatieve reeks bij de winkel te doorbreken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie