Thomas Hendriksen wint Influence Award

7 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wie is de meest invloedrijke en meest inspirerende ondernemer in Haarlemmermeer? Voor het jaar 2012 is het antwoord op die vraag: Thomas Hendriksen. De Venneper won die titel vanwege de vele sociale en maatschappelijke activiteiten, die hij naast zijn zakelijk werk ten toon spreidt.

De bijbehorende trofee werd hem op 6 december uitgereikt door wethouder Arthur van Dijk. Dat gebeurde in het pand van Lexpoint, waar directeur Ton van der Horst ook dit keer weer optrad als gastheer.

De Haarlemmermeer IntoBusiness Influence Award, zoals de prijs officieel heet, is voortgekomen uit de verkiezing: Wie heeft de macht in Haarlemmermeer? De zoektocht naar het antwoord op die vraag was een initiatief van het magazine Haarlemmermeer IntoBusiness. Nadat achtereenvolgens Arthur van Dijk, Jan Poot, Lex Vonk, Nico Perdaan en Melek Usta een keer als machtigste persoon van Haarlemmermeer naar voren waren gekomen, werd vorig jaar het concept omgebogen. René Jansen van Meerbusiness werd toen tijdens 'zijn' kerstgala de eerste Influence Award-winnaar.

Om te bepalen wie dit jaar met hoogste eer mocht gaan strijken werd er voor het eerst gewerkt met een jury, onder voorzitterschap van Jerry Helmers (Crown Media en ZZP-Netwerk Nederland). Samen met mede-juryleden Susan van Os, Kees Tebbens, Jan van Grondelle en Hans Bakker werd de top 50-lijst met kandidaten flink door elkaar gegooid en verschenen er flink wat ondernemende personen op de lijst van genomineerden, die niet uit Hoofddorp of Nieuw-Vennep komen.

"Het was tot nog toe toch wel een Hoofddorp-Nieuw Venneps-feestje. Ook in Badhoevedorp en Zwanenburg zijn er ondernemende 'parels' die een gooi naar deze eer kunnen en mogen doen'', had Jerry Helmers in de aanloop naar de prijsuitreiking nog eens benadrukt. Niettemin kwam de prijs dus bij een ondernemer uit Nieuw-Vennep, die mede in de publiciteit kwam door de acties tegen de komst van een coffee shop in het hart van het dorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie