Judo Yushi derde van Nederland op NK teams heren -17 jaar

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Op het Nederlands kampioenschap teams voor heren tot 17 jaar hebben Judo Yushi en Pijloo Sports afgelopen zaterdag gezamenlijk een team op de mat gebracht. De geheel Haarlemmermeerse combinatie zorgde voor een unieke prestatie door beslag te leggen op de bronzen medaille.

Judo Yushi en Pijloo Sports deden met veruit het jongste team mee aan het NK; vier judoka zijn nog laatstejaars in de leeftijdsklasse tot 15 jaar en acht judoka zijn eerstejaars in de leeftijdsklasse tot 17 jaar. In het team stonden geen judoka's geboren in 1996, de laatstejaars in de leeftijdsklasse tot 17 jaar. Ondanks de jonge leeftijd, deden wel zeven judoka's mee die individueel al een NK medaille hebben gewonnen.

De judoka's opende tegen het combinatieteam van Budokan Rotterdam. In dit team stonden onder andere twee Belgen. Ze deed goed mee, maar moesten toch 5-2 verlies incasseren. In de herkansing trof het Haarlemmermeerse team eerst Shogonai uit Dronten. Na een 3-3 tussenstand zorgde Marco Ruigrok met een spetterende buitenwaartse haak ervoor dat het team een 4-3 overwinning binnenhaalde. Daarna volgde twee solide overwinningen tegen Verhagen uit Limburg met 7-0 en tegen het combinatieteam van Stichting Judosport Oost/ THAG uit Twente met 5-2. Door deze overwinningen mocht het team aantreden tegen Theo Meijer Sport uit Leusden in de strijd om de bronzen medaille.

Er werd door de judoka's van Judo Yushi/Pijloo Sports sterk geopend met overwinningen van Julian de Graaf, Ryan Pijloo en Twan van der Werff en bouwde daardoor een 3-0 voorsprong op. Kevin Koehof kon in de vierde partij het winnende punt scoren. Koehof zette zijn tegenstander onder druk en scoorde met een heupworp een yuko. Vervolgens moest zijn tegenstander wel aanvallen om zijn team nog in de race te houden. Koehof kon één van de aanvallen pareren en overnemen met een binnenwaartse haak en scoorde vol punt, waardoor de bronzen medaille een feit was. Het team bestond uit Twan van der Werff, Kevin Snijders, Kevin Koehof, Dylan Witte, Geordi Hogerheijde, Tim Boekelaar, Tim Kuijpers en Marco Ruigrok van Judo Yushi en Julian de Graaf, Jens de Jager, Ryan Pijloo en Jaron Kapitein van Pijloo Sports.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie