Topjudotoernooi Haarlemmermeer groeit uit tot sterk judo evenement

10 december 2012 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - De Stichting Meerjudo, opgericht door vrijwilligers van Judo Yushi, heeft met de vijfde editie van het Topjudotoernooi Haarlemmermeer bewezen dat er na vijf jaar een toernooi van allure op de kalender staat. Met ruim 700 deelnemers, waaronder judoka uit diverse Europese landen, is het toernooi van afgelopen zondag een groot evenement geworden.

Begin 2012 werd de stichting Meerjudo zelfs beloond met de Citymarketingprijs van de gemeente Haarlemmermeer. Deze vijfde editie was weer goed bezet. Met ruim 700 aanmeldingen en ruim 800 man publiek was de opkomst wederom zeer groot. De organisatie moest dan ook diverse judoka's afwijzen omdat de limiet was bereikt. Aan het toernooi deden in totaal 84 judoscholen mee, waarvan veel Nederlandse judoscholen van naam. Daarnaast waren er deelnemers uit Zweden, Engeland, Ierland, Duitsland, Wit-Rusland en België.

Na de opening door wethouder Michel Bezuijen en de minuut stilte vanwege het overlijden van de grensrechter afgelopen week kon het massaal toegestroomde publiek genieten van judo van hoog niveau. Op de mat stonden een aantal nationale toppers. In de topklasse, judoka van 18 jaar en ouder, konden de kampioenen een gratis judopak van Sponsor Gill Sports verdienen. Bij de heren topklasse gingen de eerste prijzen naar Lasse Leitert uit Duitsland (60 kg), Ricardo Chirco,(66 kg), Menno Wilod Versprille (73 kg), Rick Nieters (-81 kg) en Marc Oosterman (-90 kg). Bij de dames wonnen Charona van Doust (-48 kg), Fleur den Dekker (-52 kg), Djoeke Bouwmans (-57 kg), Lizzy Gevers (-63 kg) en Kim Polling (-70 kg).

Aan het einde van het toernooi werden de clubbokalen verdeeld. Ondanks de grote opkomst werd het eindpodium een Noord-Hollands onderonsje. Judo Yushi eindigde bovenaan, Kenamju uit Haarlem werd tweede en Ben Rietdijk Sport uit Velserbroek eindigde op de derde plaats.

Namens Judo Yushi werden Jesse Reede, Kevin Koehof, Ilse Buren, Twan van der Werff en Tim Boekelaar kampioen. Luc van Vliet, Loek van der Veld, Wesley Witte, Kevin Snijders en Tim Kuijpers eindigden op de tweede plaats. Derde plaatsen waren er voor Britt Koolmoes, Biko Vos en Bas Feddema.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie