Kleine overwinning Lotus op Havas Almere

10 december 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De dames van Lotus moesten het afgelopen zondag thuis opnemen tegen Havas. Op de ranglijst staan beiden ploegen in het midden.

Lotus startte niet sterk in de eerste helft. Er werden verschillende fouten gemaakt, zowel in de verdediging als in de aanval. De Hoofddorpers kwamen al snel met 0-2 achter te staan. Joyce van der Voort opende de score met een mooi doelpunt vanaf de hoek. De hele eerste helft bleef Lotus vechten tegen een achterstand. Bij rust stond het 5-7.

In de tweede helft was voor Lotus van belang om de verdediging goed neer te zetten en rust te krijgen in de aanval. Dit lukte goed en de Hoofddorpers kwamen al snel terug in de wedstrijd. Na doelpunten van Ilse Vrijbloed, Melanie Knol en Tessa van Wooning was de stand na ongeveer een kwartier spelen weer gelijk.

Lotus kwam steeds meer in het spel en kon de stand zelfs uitbouwen naar een voorsprong door een doelpunt van Veronica Bakker. De laatste 10 minuten bleef de stand gelijk opgaan. Na een spannend slot met doelpunten van Joyce van der Voort, Linda Tan, Elaine van Wooning, Melanie Knol en Sanne Leen wist Lotus er met een 16-14 winst vandoor te gaan.