‘Overschot van het jaar 2012 bestemmen voor banenplan’

13 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het verwachte overschot over 2012 van 1,4 miljoen euro moet worden besteed aan een banenplan. Dat heeft PvdA-raadslid Chris Vonk vorige week in de gemeenteraad voorgesteld bij de bespreking van de Najaarsnota 2012.

Het college van B en W gaat er nog steeds van uit het boekjaar 2012 te kunnen afsluiten met een voordelig saldo van 1,4 miljoen. Die verwachting was er afgelopen voorjaar al en is sindsdien niet meer gewijzigd. PvdA’er Vonk nam vorige week al een voorschot op wat er met dat geld kan worden gedaan.

Volgens de sociaal-democraten kan het geld het beste in het banenplan worden gestoken dat in aantocht is. Wethouder Steffe Bak van Sociale Zaken kondigde tijdens de begrotingsbehandeling aan dat het plan begin volgend jaar klaar is. Het moet mensen die door de crisis hun baan zijn verloren weer perspectief bieden op werk.

De PvdA kreeg steun voor haar voorstel. HAP-raadslid Peter van Groenigen vond dat het overschot ten goede moet komen aan de inwoners van Haarlemmermeer en het banenplan paste daar volgens hem prima in. Ook CDA-fractievoorzitter Arie Noomen sprak zich uit voor het voorstel.

Wethouder Jeroen Nobel van Financiën vond het echter te vroeg om het financieel voordeel nu al te bestemmen. Volgens hem staat de uitkomst nog niet vast en is het beter even te wachten tot de jaarrekening over 2012 klaar is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie