Meerderheid in raad steunt nieuw windpark H’meer-Zd

13 december 2012 om 00:00 Nieuws

De bouw van het park staat sinds dit jaar op losse schroeven, omdat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben besloten dat windmolens op land niet meer worden toegestaan. Wethouder John Nederstigt reisde nogmaals naar het Provinciehuis in Haarlem af om de fracties in de Noord-Hollandse Staten ervan te overtuigen dat de plannen in Haarlemmermeer-Zuid moeten doorgaan. De Staten stemmen 17 december over het windmolenverbod.

HOOFDDORP - Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft zich vorige week uitgesproken voor de komst van windpark Haarlemmermeer-Zuid. Alleen de fracties van Forza! en Eén Haarlemmermeer waren tegen.

De meningen bleken in het raadhuis in Hoofddorp ook verdeeld. Voorzitter Thomas Hendriksen van de dorpsraad Nieuw-Vennep keerde zich als inspreker tegen het collegevoorstel om door te gaan met de voorbereidingen. Volgens hem brengt windenergie nog te weinig rendement op.

Hendriksen voerde verder aan dat het helemaal geen bewonersinitiatief is, maar een ondernemersinitiatief. Volgens hem krijgen inwoners van het zuiden van Haarlemmermeer te maken met hinder van de 14 windturbines. Het grootste bezwaar van de dorpsraad is echter de ‘ongelofelijke landschapsvervuiling’, aldus de voorzitter.

Voorzitter Luit Buurma van de stichting Windpark Haarlemmermeer-Zuid toonde zich juist verheugd over de steun van de gemeente. Hij benadrukte dat een groep van 40 mensen nog altijd erg enthousiast bezig is met de totstandkoming van het project. Ook Schiphol heeft er haar goedkeuring aan gegeven, aldus Buurma.

Op een vraag van CDA-raadslid Ed Koster of er al een vergunning voor het park is aangevraagd, antwoordde wethouder Nederstigt ontkennend. Koster zei daarop dat hij de kans van slagen laag inschat. Nederstigt was wel optimistisch.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie