Stichtingen zamelen geld in voor onderwijs aan kinderen

13 december 2012 om 00:00 Nieuws

Dat organiseren doen zij in nauwe samenwerking met Winterland Hoofddorp, Ondernemersfonds Hoofddorp Winkelstad, Meerradio&Meertelevisie en de gemeente Haarlemmermeer. En dat allemaal onder de naam ‘MeerSchool’.

Winterland deze zondag decor voor diverse acties HOOFDDORP - MeerSchool: Wereldwijd alle kinderen naar school. Dat is de slogan die acht stichtingen zondag 16 december centraal stellen. Van 11 tot 17 uur organiseren zij tal van acties voor dat doel op en rond het Dik Tromplein.

Sandra van den Bos, woordvoerder voor deze actiedag: “Het wordt echt heel gezellig en actief bij en rond Winterland Hoofddorp. Zo is er een schaatssponsoractie, een prikslee wedstrijd, kinderen kunnen zich laten schminken, bezoekers kunnen met de Kerstman op de foto, bezoekers kunnen ‘sneeuwballen’ gooien en kerstballen raden. Er zijn optredens van een Balinees dansgezelschap en een Smartlappenkoor. Ook Meerradio zamelt geld in voor het goede doel. Tegen betaling kan een plaatje worden aangevraagd of kan een persoonlijke kerstwens live worden uitgezonden.”

Volgens Sandra wordt er ook nog het hele weekend gecollecteerd. “Maar mensen kunnen ook een donatie doen van 1,30 euro via 0900 - 435 76 67 (0900 HELP ONS) met code 1744 voor Meerschool. Wie dit weekend, en dan met name zondag, een bezoek brengt aan het Dik Tromplein - die zal weten dat wij er zijn.”

Terecht, vindt ze namens de acht stichtingen die allemaal een onderwijsproject in een ontwikkelingsland. En die allemaal het predicaat ‘Haarlemmermeer Millenniumproof’ van de gemeente Haarlemmermeer hebben gekregen vanwege hun bijdrage aan één van de door de Verenigde Naties gestelde Millenniumdoelen: Wereldwijd alle kinderen naar school.

“Met deze actie willen we geld inzamelen en we willen heel duidelijk onze boodschap onder de aandacht brengen. Want geef toe - elk kind heeft toch recht op onderwijs?”

De deelnemende stichtingen in MeerSchool zijn: St. Rombo Kenia, St. Holland Helpt, St. Nederland-Lengasiti, St. Support for Homa Hills, St. Anakita, St. Steun Roma Roemenië, St. Handreiking over Oceanen, St. Yagana World.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie