Programma Peuterfestival bekend

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op zaterdag 19 januari 2013 vindt voor de tweede keer het Haarlemmermeers Peuterfestival plaats. Een dag lang, van 9.30 tot 16 uur staat het Cultuurgebouw in het teken van de allerkleinste bezoekers. Er zijn niet alleen spannende dingen om naar te luisteren en te kijken maar ook om zelf te doen.

In De Meerse begint de dag met de 'Peuterparade Oerwoud', een intense theaterbelevenis met beeld en geluid voor twee- tot drie-jarigen en hun begeleiders. Alles vormt een sprankelend geheel met mini-optredens voor de kleine natuurontdekkers. Daarna komt zangeres en theatermaakster Ageeth de Haan met PipaPanda en haar wilde dierenvriendjes zingen en dansen (werk van haar succesvolle cd 'Bijt-ie in je bil'). In de foyer is het de hele dag genieten in de theaterspeeltuin 'Noordpool Zuidpool'.

Bij Pier K wordt in de ochtend met de allerkleinsten, de eerste stappen op het muzikale pad gezet in de workshop 'Muziek op Schoot'. Heerlijk dansen met je kind kan bij 'Dreumes en Peuterdans'. In de middag wordt er gezongen bij de groene piano en kunnen de kinderen een dierenkleurplaat kleuren.

De Bibliotheek start met een heerlijke peuter- en kleutervoorstelling naar aanleiding van het prentenboek 'Nog 100 nachtjes slapen' door theatermaker en verteller Peter van Dijk. 's Middags leest de Leesleeuw voor en daarvoor kunnen de kinderen met de Leesleeuw op de foto. De hele dag staat er een springkussen in de passage waar alle kleintjes naar hartelust hun energie kwijt kunnen.

Als afsluiter van een geweldige dag speelt Cowboy Billie Boem het concert 'Spinnetje'. Een fris en opgewekt sta-concert bij Podium Duycker.

Het Peuterfestival wordt georganiseerd door de vier partners Bibliotheek Haarlemmermeer, Duycker, Pier K en De Meerse. Kaartverkoop voor alle voorstellingen bij De Meerse, Bibliotheek en Duycker loopt via www.demeerse.com.

Aanmelden voor de workshops van Pier K kan via info@pier-k.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie