Slagwerk Den Haag is jarig en pakt uit met 'In de Gloria!'

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Vier leden van Slagwerk Den Haag besluiten een feestje te geven. Ze zijn tenslotte niet alleen collega's, ze zijn ook beste vrienden, kennen elkaar door en door. Het wordt groots aangepakt en met een muisklik is alles geregeld en besteld; vers geserveerde glutenvrije knutselhapjes, drankjes in overvloed, een lichtshow en een band. Alles tot in de puntjes verzorgd, het belooft een onvergetelijke avond te worden! Slagwerk Den Haag staat met 'In de Gloria!' op zaterdag 5 januari om 16 uur en op zondag 6 januari om 14 uur in Het Oude Raadhuis. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Maar….zoals het op de meeste feestjes gaat; de gastheren staan de hele avond in de keuken. Daar voelen ze zich het meest op hun gemak, en daar gaan ze ' aan de slag.' De spelers blijken alles alleen ritmisch op te kunnen lossen. Moeten ritmisch koken, telefoneren, bedienen. Ze kunnen niet anders. Ze geven een feest maar zijn het liefst met z'n vieren. Verliezen zich voortdurend in het samenspel en vergeten de gasten. Tot overmaat van ramp heeft ook de band afgebeld. Nu moeten ze ook zelf de muziek verzorgen en trekken alle genres uit de kast. Ragtimesmuziek op xylofoon en marimba, Afrikaanse timbila muziek, Mexicaanse smartlappen.

Ondertussen worden de gasten steeds hongeriger en de sfeer grimmiger. Er wordt driftig heen en weer gelopen tussen keuken en woonkamer om de situatie onder controle te houden. Het bereiden van de sushi ontaard in een stuk voor drie zeisen waarbij de vonken ervan af springen, en zelf het inschenken van de limonade kunnen ze niet volbrengen zonder muzikaal af te dwalen. De keukendeur wordt ritmisch gedeconstrueerd. De keuken wordt het laatste toevluchtsoord, de gasten veranderen in de vijand. Aan het einde van de straat zijn de sirenes al hoorbaar..

Slagwerk Den Haag is gespecialiseerd in eigentijdse slagwerkmuziek. Het ensemble behoort tot de internationale top en heeft in de 35 jaar van zijn bestaan een groot en vernieuwend repertoire opgebouwd. Het beschikt over honderden, heel verschillende instrumenten. In de jeugdprogramma's brengt het ensemble muziek op een aansprekende en toegankelijke wijze. Het uitgangspunt is de pure muziek, maar wel verpakt in een levendige en lichte speelvorm.

Het Oude Raadhuis

Zaterdag 5 januari - 16 uur

Zondag 6 januari - 14 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie