Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep draait in 2013 iedere vrijdag een film

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het Filmhuis van Pier K, opgericht in september 2011, blijkt een groot succes te zijn. Vandaar dat het aanbod vanaf januari 2013 van twee naar vier films per maand zal worden verhoogt. De filmprogrammering sluit zo veel mogelijk aan bij de activiteiten van Pier K. De eerste film die in het nieuwe jaar draait is 'The Social Network', op vrijdag 4 januari, om 20 uur. De film vertelt het verhaal over de oprichter van Facebook Mark Zuckerberg.

Na een pijnlijke beëindiging van de relatie met zijn vriendin besluit Harvard-student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen op zijn computer. Na een aantal drankjes krijgt hij samen met zijn kamergenoot Eduardo Saverin het geweldige idee om foto's op internet te zetten van de vrouwelijke medestudenten, en ze door te sturen naar andere universiteiten, om ze vervolgens te laten beoordelen op uiterlijk. Ondanks dat Mark hierdoor in de problemen raakt met het bestuur van Harvard, is het de start van een idee dat begint in zijn studentenkamer, maar al snel een wereldwijd sociaal netwerk wordt en een revolutie in communicatie. Maar 500 miljoen vrienden en een status als de jongste miljardair ter wereld krijg je niet zonder slag of stoot.

Een kaartje kost € 8,- en zijn inclusief consumptie in de pauze. Kaartjes zijn te reserveren via info@pier-k.nl, (023) 566 95 65 (werkdagen) of zijn te koop op de avond zelf. Betalen is uitsluitend met pin mogelijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie