Kagia sluit jaar winnend af

15 december 2012 om 00:00 Sport

LISSERBROEK - Dankzij de tweets van Kagia-supporter Peter van Groenigen werden de thuisblijvers op de hoogte gehouden van de inhaalwedstrijd bij middenmoter Valken '68. De 1-0 vlak voor rust noemde Van Groenigen 'tegen de verhouding'. Jerry Ubink kon zich daar in eerste instantie niet helemaal in vinden maar bij nader inzien vond hij de vaststelling van Van Groenigen wel hout snijden.

"Wij speelden voor rust matig. In een vriendschappelijke wedstrijd eerder deze week tegen koploper Rijnvogels uit de eerste klasse speelden we veel beter. We zijn naar mate het seizoen vorderde steeds eerder druk gaan zetten en steeds meer vooruit gaan verdedigen. Het vastzetten, het vooruit verdedigen en het tijdig buitenspel zetten van tegenstanders lukte dinsdag heel goed tegen Rijnvogels maar tegen Valken '68 waren we steeds te laat met het buitenspel zetten. Dat leverde een aantal kansen op voor de tegenstander die gelukkig niet wist te profiteren.

Tot vlak voor rust alsnog de 1-0 viel maar dat gebeurde inderdaad in een fase waarin we er steeds beter in slaagden het spel van de tegenstander te ontregelen. Dus in die zin was het wel tegen de verhouding in. Zelf creëerden we voor rust ook een paar mogelijkheden maar het moest in de tweede helft echt wel beter.

En na rust ging het inderdaad veel beter, we speelden met veel meer overtuiging. Binnen vijf minuten lag de 1-1 van Niels Ganzevles er in. Daar ging een mooie actie aan vooraf van Jelle Clemens en Rutger Goudriaan. Kort voor rust met 1-0 achter komen is heel vervelend maar vlak na rust weer langszij komen is wel heel lekker natuurlijk. We hadden echt het gevoel dat er meer te halen viel vandaag. Toen na ruim een uur de verdediging van Valken '68 verkeerd stapte bereikte Niels Feeleus Niels Ganzevles die de doelman beheerst uitspeelde en 1-2 scoorde.

In de 72e minuut bereikte Sander Goudriaan met een goede uittrap zijn broer Rutger die via de keeper van Valken '68 de kruising vond: 1-3. Op dat moment was het heel belangrijk dat we niet alleen een voorsprong hadden maar zelfs een marge van twee doelpunten. Die marge had nog groter kunnen worden, misschien ook moeten worden, maar aan de andere kant hield Sander Goudriaan ook nog een paar ballen tegen. Toen we aankwamen bij Valken stond er nog 1-4 op het scorebord, gekscherend zeiden wij dat ze die stand wel mochten laten staan. Het heeft weinig gescheeld of we waren inderdaad met 1-4 naar Lisserbroek gegaan. Een nuttige overwinning, jammer dat TAVV van DUNO won maar we kruipen dankzij deze drie punten in ieder geval dichter naar de middenmoot."

Bij de archieffoto: topscorer Rutger Goudriaan scoorde 1-3 en gaf zijn ploeg daarmee de gewenste marge. Topschutter van de dag was Niels Ganzevles die de 1-1 en 1-2 maakte (foto Ron van der Steeg)