Baaldag Zwanenburg

16 december 2012 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - Zowel voor als na rust telde de scheidsrechter vele minuten bij omdat Alliance heel nadrukkelijk tijd had gerekt. Edwin Eefting zocht de oorzaak van de teleurstellende 2-2 vooral bij zijn eigen ploeg. "Wij verspelen vooral punten tegen de lager geklasseerde ploegen en tegen Velsen dan. Maar we verzuimen lering te trekken uit de slechte beurten tegen Sporting Martinus en OG.

We begonnen vandaag veel te slap en we kwamen na negentien minuten met 1-0 achter na een paar fouten, veel te ruim dekken en een polletje dat niet meewerkte. De gevaarlijkste man van Alliance profiteerde dankbaar. Op dat moment hadden we wel al kunnen leiden want Rick van Veen had al een dot van een kans op 0-1 gemist. Ik overdrijf niet als ik zeg dat Rick van Veen en Tonnie Hendriks als ze vandaag scherp waren geweest allebei vier goals hadden kunnen maken. Nu werd het vlak voor rust 1-1 door Ruben Karelse.

Zes minuten na rust schoten wij op doel en een van de verdedigers hield de bal met zijn hand tegen. Een rode kaart en een strafschop dus die door Rick van Veen werd benut. Maar vier minuten later gaven we weer teveel ruimte aan de speler die ook al de 1-0 had gescoord. Remco van Schagen was kansloos op het schot vanaf de rand ven het strafschopgebied: 2-2. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we met het aantal kansen in de dubbele cijfers zaten vandaag, maar we moeten genoegen nemen met 2-2. Daar ben ik echt dood- en doodziek van. We hadden drie punten afstand kunnen nemen van Bloemendaal. We blijven wel tweede maar deze wedstrijd hadden we wel moeten winnen."

Bij de archieffoto: Ruben Karelse, hier in maart 2011 scorend tegen VVC, maakte vlak voor rust 1-1. Zwanenburg kwam ook op voorsprong maar het gebrek aan scherpte leverde een teleurstellende 2-2 op (foto Ron van der Steeg).