Drukkerij Deltabach ontvangt de Art klassen van Herbert Vissers College

16 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - 28 leerlingen van de Art klassen (VMBO basis/kader en MAVO) van het Herbert Vissers College hebben afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan Drukkerij Deltabach Grafimedia. Het bedrijf is gevestigd op het bedrijventrein in Nieuw -Vennep Zuid, een thuiswedstrijd dus met de intentie leerlingen een indruk te geven van het grafisch vak.

De Art klas leerlingen, die naast hun reguliere lessen 2 extra uren Beeldende Vorming volgen, werden ontvangen door directeur T. Hess. Hij liet de leerlingen diverse soorten drukwerk zien dat door zijn bedrijf uitgevoerd is, zoals brochures, displays, leaflets, posters en ook zijn visitekaartje.

De groep werd gesplitst tijdens de rondleiding. De leerlingen kregen uitleg over de diverse fases van het drukproces: de voorbereiding van de drukplaten, de controle van een drukproef, het drukken op de vierkleurenpers, foliedruk op de Heidelberg degelpers, het stansen van mappen, het snijden van de drukvellen, het vouwen en nieten tot een brochure. Er werd hard gewerkt door de medewerkers, want het was een drukke periode.

Ook hebben de leerlingen een eigen visitekaartje ontworpen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie