Gemengde gevoelens bij KIOS na gelijkspel tegen de koploper

16 december 2012 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - In een gelijk opgaande wedstrijd in de sporthal van de Estafette moest KIOS afgelopen zaterdag uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. De Vennepers hebben het koploper RDZ de gehele wedstrijd wel zeer moeilijk gemaakt.

"Tsjonge jonge, wat een avond. De opzet was: huid duur verkopen. Alles er aan doen om weerstand te bieden tegen een RDZ dat het erg goed doet in de zaal en vorige week zelfs koploper Olympia had verslagen," laat coach Imre Kaptein weten.

De wedstrijd had een droomstart voor Van Groningen KIOS. Binnen 9 minuten stond er een 5-0 voorsprong op het bord. Alle schoten gingen binnen en RDZ stond aan de grond genageld. Via 3 strafworpen en twee vrije ballen herstelde RDZ zich en stond het na een kwartier 5-5. Toch zagen de Vennepers kans om met een 7-6 voorsprong de rust in te gaan.

Ook in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Toch had KIOS het betere van het spel. Via 8-8, 9-9 en 10-10 gingen de ploegen de eindfase in. Met nog 7 minuten te spelen kwam de gouden wissel voor de Vennepers. Max Blom maakte, moegestreden, plaats voor Lennart Poot. Deze schoot zijn tweede schot binnen en KIOS kwam voor met 11-10. De gelijkmaker liet niet snel op zich wachten. Nog 2 minuten en Aad Witteman, met zijn vijfde goal van de wedstrijd, bracht KIOS weer op voorsprong, 12-11.

Een onbegrijpelijke beslissing, van de verder prima fluitende scheidsrechter, in het nadeel van KIOS bracht RDZ met nog 10 seconden te spelen in balbezit. Met een wanhoopspoging van een Zeisterdame bracht de einduitslag op 12-12.

"Gemengde gevoelens dus," volgens Imre Kaptein. "Vooraf hadden we zeker getekend voor een punt. Achteraf gezien waren we de betere ploeg en hadden de winst absoluut verdiend."