Kerstsamenzang Vijfhuizen zorgt voor kippenvel

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - ,,Is het niet geweldig dat wij ons hier op deze manier kunnen voorbereiden op Kerstmis?'' laat een van de vele deelnemers aan de jaarlijkse kerstsamenzang zich ontvallen. ,,Ongedwongen en in de open lucht kerstliederen zingen. Hier word ik echt blij van.''

Net als deze Vijfhuizenaar zijn nog veel meer mensen blij, afgelopen zondag op het knusse en in kerstsfeer gebrachte plein bij het dorpshuis waar een levende kerststal als decor dient voor de kerstsamenzang. Met in de stal een gelukkig ogende Jozef en Maria die het kraambezoek laten weten dat ze blij zijn nog net op tijd onderdak te hebben gevonden. Voor het jonge stel op de strobalen is het een hele zit, maar fijn voor hen zijn er ook voldoende herders op de velden die een praatje komen maken. Schapen en een witte geit kijken toe en laten zich gewillig aaien.

De weergoden laten zich deze keer van hun beste kant zien en daarom zorgt een lied als 'Stille Nacht' voor kippenvel als een paar honderd kelen de aloude melodie zingen en het geluid zich, vermengd met dat van trompet en trombone, over de vele kaarsen heen en vervolgens langs de gevel van het dorpshuis de heldere lucht inboort. De 8-jarige Brett Schelleman, die thuis flink geoefend heeft, leest zonder haperen het kerstverhaal voor en daarna zingen alle kinderen uit volle borst het bekende 'Luidt, klokjes klingelingeling'. Daartoe nadrukkelijk aangemoedigd door dirigente Ingrid Prins. Haar shantykoor VOC, voor deze middag getransformeerd tot ondersteunend (B)engelenkoor, houdt zich bij dit lied stil waarmee de doorgaans ruwe zeebonken de kinderen alle gelegenheid geven hun zangtalenten te tonen.

Dat samen zingen met kerst verbroedert is zondagmiddag in Vijfhuizen bevestigd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie