Hoofddorpers naar rolstoeldanswedstrijd in kerstsfeer

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Afgelopen zaterdag 15 december deden 5 rolstoeldansparen van Walking Wheels mee aan de Christmas Challenge Trophy in Dalfsen.

Vier van de vijf rolstoeldansparen van Walking Wheels uit Hoofddorp, komen terug uit het Overijsselse Dalfsen met een medaille. De Christmas Challenge Trophy vindt plaats in feestelijk versierde kerstzaal, de prijzen worden uitgereikt door de Kerstman.

In één van de beginnerscategorieën, D klasse combi 1, starten Cecilia & Olga Huijts en Jan Willem Hollink & Danny Castien. Bij de gevorderden starten Marga & Wieger van Lith (A klasse duo 1 Latijns Amerikaanse dansen), Miranda Moleman & Danny Castien (A klasse duo 2 standaard dansen) en Arnold & Meriam van der Klauw (A klasse combi 1 standaard dansen).

De paren in de gevorderden categorieën dansen alleen twee finales. In dat geval geeft de jury elk paar per dans een plaatsing van plaats 1 t/m 6 in elk van de beide finales.

In de D-klasse zijn er meer paren waardoor een eerste ronde en herkansingen wordt gedanst, waarna voor de dames Huijts ook nog een finale volgt. Zij gaan in de eerste ronde en de herkansingen gelijk op met een ander paar; en ontvangen beiden respectievelijk 8 en 12 crossen. In de finale wordt het verschil gemaakt; het andere paar eindigt als vierde en de beide zussen op de zesde plaats. De uitslagen zijn per jurylid behoorlijk verschillend. Dansen is dan ook een jurysport.

Hollink en Castien eindigen na een eerste ronde en herkansingen uiteindelijk op een achtste plaats. Ze krijgen niet voldoende crossen om doorgeplaatst te worden. Het ontbreekt hen duidelijk nog aan wedstrijdervaring.

Het echtpaar Van Lith danst redelijk constant. Veel zesde plaatsingen. Met name één jurylid heeft meer waardering voor hun presentatie. Hiermee eindigen zij uiteindelijk op een zesde plaats. Het echtpaar Van der Klauw ontvangt bijna overal zesde plaatsingen. De quickstep scoort het beste. Ze zijn hard aan het werk met ruimere bewegingen en betere zichtbaarheid op de vloer.

Moleman en Castien presteren zeer constant, in elke dans in beide finales krijgen ze een vijfde plaatsing van alle juryleden, op één jurylid na dat hen consequent zesde plaatst. Hun dansprogramma kent wat nieuwe figuren. Het is nu zaak de uitvoering verder te verbeteren. Ze krijgen uiteindelijk een medaille voor de vijfde plaats omgehangen.

Binnenkort hopen de paren nog aan de laatste wedstrijd van dit jaar deel te nemen. In het nieuwe jaar start de dansgroep op 5 januari met het traditionele nieuwjaarsfeest voor voor deelnemers en belangstellenden.

Voor meer informatie: www.walkingwheels.nl of (023) 563 34 89.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie