‘Maak een meldpunt pesten’

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

Van Dijk schrijft aan het college dat kinderen die vaak of lang gepest worden bijna altijd later zelf in de problemen komen. Pesten schaadt het zelfbeeld en zelfvertrouwen van een kind. Het schaadt ook het vertrouwen in anderen. Het kan leiden tot slechte leerprestaties en depressieve gevoelens en een kind kan zelf ook weer andere kinderen gaan pesten. Dit kan volgens raadslid Van Dijk voor een deel worden voorkomen als de gemeente beleid gaat maken om het pesten onder kinderen te voorkomen.

HOOFDDORP - De fractie van Forza! in de gemeenteraad wil dat de gemeente actie onderneemt tegen het pesten van kinderen op scholen en bij verenigingen. Dit blijkt uit schriftelijke vragen die raadslid Michel van Dijk van Forza! deze week heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Michel van Dijk: “We willen graag weten of alle scholen wel een actueel pestprotocol hebben. Ook willen we dat er meer bekendheid wordt gegeven aan de Kindertelefoon zodat kinderen eventueel anoniem met een deskundige kunnen praten over hoe zij het beste hun probleem kunnen oplossen. Maak van de Kindertelefoon bijvoorbeeld een meldpunt pesten.”

Binnen een paar jaar is de gemeente geheel verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. Raadslid Van Dijk vindt het daarom ook bij uitstek de taak van de gemeente om vanuit deze verantwoordelijkheid dit grote maatschappelijke probleem aan te pakken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie