Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg wil meer leden

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg is al bijna een eeuw - de vereniging werd opgericht in augustus 1913 - actief voor het algemeen belang van de inwoners van Zwanenburg en Halfweg. Beide dorpen tellen ongeveer 4300 huishoudens. “Hiervan zijn slechts 1050 inwoners lid. Dat is veel te weinig. De dorpsraad wil een breder draagvlak en dat kan alleen als zich nieuwe leden aanmelden”, stelt voorzitter Peter Vreeswijk. ‘Het is van het grootste belang dat de inwoners van het duodorp laten zien dat ze achter de dorpsraad staan.”

‘Samen bereik je meer dan alleen’ ZWANENBURG - “We hebben in de afgelopen periode al heel wat bereikt en dat willen we blijven doen in de toekomst. Daarom wil de dorpsraad een breder draagvlak. Samen bereik je meer dan alleen.”

Het bestuur van de dorpsraad woont vergaderingen bij van de beide gemeenteraden, bezoekt regionale bijeenkomsten en overlegt met bijvoorbeeld de gebiedsmanager, de politie en de gemeente. En zorgt er op deze manier voor dat de belangen van de beide dorpen niet over het hoofd worden gezien in de gemeenteraad, door Schiphol, door de provincie en door ministeries. Meerdere malen heeft de dorpsraad enquêtes gehouden om te weten te komen wat mensen in Zwanenburg en Halfweg werkelijk willen. De resultaten van deze enquêtes zijn gebruikt om nieuwe plannen te maken en op de agenda te zetten bij diverse instanties.

“Er is al veel bereikt, maar nog lang niet genoeg”, benadrukt Peter Vreeswijk. “Mede dankzij onze inzet is er een loop/fietsbrug over de Ringvaart gekomen in de uitvoering die de dorpen graag wilden, kreeg Halfweg een treinstation mét liften en komt er in Zwanenburg een nieuw dorpshuis. Een aantal inwoners en organisaties is betrokken bij de realisatie van een sporthal. Ook is de dorpsraad actief bij de totstandkoming van woningbouw op inbreilocaties, wordt een preventieprogramma over alcohol en drugs voor de schooljeugd ondersteund en hamert het met de regelmaat van de klok op maatregelen die de kwaliteit en de veiligheid op straat moeten verhogen.”

Het ledenblad ‘De Derde Brug’ heeft een nieuwe naam gekregen: ‘De Vijfde Brug’. Dit omdat er inmiddels tussen Zwanenburg en Halfweg vier bruggen over de Ringvaart liggen. De omslag is een ontwerp van bestuurslid Gerda Sportel. Het blad wordt tussen kerst en oud en nieuw onder de leden verspreid.

Voor meer informatie over de dorpsraad en aanmelden: www. zwanenburg-halfweg.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie