Arun en Jefta op zoek naar acteurs

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

De eerste grote auditie staat gepland voor januari 2013 en de precieze locatie is nog niet bepaald. Het wordt in ieder geval wel in het centrum van Hoofddorp en op de nominatie staan het raadhuis en het Cultuurgebouw. Maar Arun Kumar en Jefta Bade van Fusion Pictures zijn zo vol van hun project, dat ze daar nu al mee naar buiten willen komen. Zoal om iedereen te informeren, maar meer nog te enthousiasmeren. Zelf zijn ze in ieder geval wel razend enthousiast.

Heel veel inwoners mogen auditie doen voor speelfilm HAARLEMMERMEER - Het lijkt nog ver weg, want de première staat gepland voor ná de zomervakantie. Maar om voldoende en vooral goede acteurs te vinden, beginnen Arun Kumar en Jefta Bade al in januari met de eerste audities. Einddoel: een speelfilm met de veelzeggende titel ‘Wij, de Speelfilm van Haarlemmermeer’.

Waar gaat het om? Om een filmproject. En niet zomaar een film, maar een echte speelfilm waarin inwoners van Haarlemmermeer en de werk- en leefomgeving van Haarlemmermeer een heel belangrijke rol spelen. Uiteindelijk doel: een mooie, spannende film maken in een bekend decor met bekende mensen.

“Haarlemmermeer is één grote gemeente, met heel veel kernen en heel veel gezichten. Wat wij willen bereiken is dat iedereen zich betrokken voelt bij dit project. Om daarmee het gevoel van ‘wij Haarlemmermeer’ te versterken. Een film dus als verbindende factor. Dat is ook de reden waarom het gemeentebestuur dit initiatief heeft omarmd."

Om die grote betrokkenheid te bereiken, gaan de mensen achter Fusion Pictures veel auditierondes houden op diverse locaties in Haarlemmermeer. Er staan bijvoorbeeld al zo’n twintig scholen (basis en voortgezet) op de lijst om bezocht te worden. Alles bij elkaar gaat het om zo’n duizend try outs die ongeveer dertig acteurs moeten opleveren.

Eind januari moet de talentenjacht van start gaan en beide initiatiefnemers zien daar naar uit. “Dit wordt echt een heel mooi Haarlemmermeers project. Volgend jaar komen we hier zeker op terug.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie