Jongste turners SV PAX succesvol op Kerstballentoernooi

18 december 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De jongste turners van SV Pax zijn afgelopen zondag in actie gekomen op het jaarlijkse Kerstballentoernooi van het district Mid-West in Beverwijk. Het was voor deze turners de eerste individuele wedstrijd van het seizoen.

In de talentendivisie turnde Charif Ahmed een stabiele wedstrijd met mooie oefening op vloer en brug en behaalde daarmee een zilveren plak. Julien Zwiers scoorde op voltige en rek hoge punten, maar liet een steekje vallen op de vloer. Hij behaalde een mooie 3e plaats. Boaz Molenkamp behaalde een knappe 5e plaats. Stijn Ronner en Sem Griffioen eindigden op een 14e en 17e plek.

In de tweede wedstrijd kwamen de jongste deelnemers, de benjamins (7-8 jaar) op de vloer. Voor de 'benjamins' Nathan Theuns, Luc Jordaan en Amine Abaidi hun allereerste wedstrijd. Nathan pakte de 1e plaats, Luc 2e en Amine 3e.

Mitchel Beijerbacht turnde in de derde ronde in de categorie pupil (11-12 jaar) eerste divisie. Met de zilveren medaille reisde hij terug naar huis. Ook Mitchel is geselecteerd voor het Oranje Jong Talententeam.