BV Hoofddorp kan goede lijn niet doorzetten

18 december 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De heren van BV Hoofddorp hebben afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van dit jaar met 63-80 verloren. In sporthal Het Spectrum waren de heren U.S. in een zeer fysieke wedstrijd een maatje te groot voor de Hoofddorpers.

Na opnieuw een stroef begin, begon BVH na een minuut of 5 mee te doen in de scores. In de verdediging hadden de Hoofddorpers echter veel te weinig rebounds, waardoor U.S. steeds tweede kansen kreeg en deze ook benutten.

Het tweede kwart begon de thuisploeg sterk en schroefden de snelheid omhoog. In plaats van uit te lopen, vervielen zij weer in de fout om te snel te willen, waardoor er weer veel balverlies met de nodige scores tegen werd geïncasseerd. Het kwart werd wel winnend afgesloten, maar de 4 punten die de Hoofddorpers voor stonden was eigenlijk te weinig. Ruststand 40-36.

De rust werd benut om de gemaakte afspraken nog eens te benadrukken. Bepaalde spelers mochten geen vrije schoten krijgen en in de low-post moest meer worden geholpen, wanneer het dat kon. Het derde kwart stond, na een 7-0 run, de thuisploeg zomaar 11 punten voor.

Helaas konden zij dit niet vasthouden en trapten de Hoofddorpers voor de tweede keer deze wedstrijd in dezelfde fout. Er werd te snel geschoten, zonder rebound. In de aanval was alle geduld weg en de tegenstanders begonnen nu te raken van afstand. De kleine ruimtes die ze kregen, benutten ze fantastisch en de ene driepunter na de andere vloog er nu in. Bij de heren van BVH misten de scherpte in de schoten en binnen no-time was de voorsprong van 11 omgebogen in een 4 punten achterstand. Kwartstand 11-19.

Het vierde kwart probeerde Hoofddorp steeds dichterbij te komen, maar de gasten bleven goede afstandschoten afleveren en het verschil liep op naar de 17 punten. Het geloof was weg bij de Hoofddorpers en de game werd een beetje geflatteerd, maar terecht werd verloren met 63-80.