Bijna 1200 deelnemers bij lichtjestocht in Toolenburg

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De eerste lichtjestocht van basisschool Tabitha naar kerkgebouw De Lichtkring heeft ongeveer 1200 mensen op de been gebracht. De ongeveer 900 waxinelichtjes (allemaal in glazen potje), voerden de lopers langs het kerstverhaal met herders, schapen, engelen, de drie wijzen. Eindpunt was de stal met het kindje.

De eerste deelnemers vertrokken rond 18.15 uur bij de basisschool aan de Femina Mullerstraat, begeleid met trompetmuziek. Onderweg kwamen ze alle hoofdpersonen uit het kerstverhaal tegen: de heraut die het grote nieuws verkondigde, Jozef en de zwangere Maria (meester Roel en juf Danielle), de engel met haar oproep aan de herders om op weg te gaan, het grote engelenkoor (de cantorij van de kerk in Toolenburg) en de drie wijzen (uitgebeeld door de dominees Wim Knoeff, Adri van der Wal en Aarnoud van der Deijl).

Eenmaal bij De Lichtkring was het even wachten (er was zelfs sprake van filevorming), maar eenmaal binnen stonden daar Jozef en Maria met in haar handen het net geboren kind.

De initiatiefnemers kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie, blijkt uit de eerste reacties en de nieuwsbrief van Tabitha.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie