Huis van de Sport nog steeds beoogd trainingscentrum nationale selecties synchroomzwemmen

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De KNZB blijft het Huis van de Sport zien als het toekomstige trainingscentrum voor de nationale selecties. Dat heeft het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Zwembond laten weten. Het bestuur reageert daarmee op het besluit van de sportkoepel NOC*NSF om geen geld beschikbaar te stellen voor het programma synchroonzwemmen van de KNZB.

Het Huis van de Sport is de indoorsportaccommodatie waaraan momenteel wordt gebouwd in het zuiden van Hoofddorp en waarvan begin 2014 de opening wordt verwacht. "Voor het topsportprogramma synchroonzwemmen, één van de Haarlemmermeerse kernsporten, is en blijft het Huis van de Sport ideaal en noodzakelijk'', aldus mevrouw A. Wolf, manager topsport bij de KNZB.

"En voor de exploitatie van het Huis van de Sport zelf en voor de city marketing van Haarlemmermeer zijn de grote evenementen op het gebied van synchroonzwemmen van grote meerwaarde.''

De zwembond continueert het programma volledig t/m de WK in augustus 2013 en het blijft ook de intentie om dit te doen tot de Olympische Spelen in 2016. Om dit mogelijk te maken gebruikt de KNZB het eerste kwartaal van 2013 voor een onderzoek naar alternatieve financieringsbronnen zoals sponsors.

Binnen het gemeentehuis, en dan vooral bij monde van wethouder Michel Bezuijen, wordt positief gereageerd op het nieuws. De wethouder en de KNZB gaan aan het begin van het nieuwe jaar om de tafel zitten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie