JOVD Haarlemmermeer laakt provinciale tegenwind

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Het besluit van de provincie geen windmolens meer toe te staan op het land riekt, aldus de JOVD Haarlemmermeer naar schending van de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. De JOVD roept het Haarlemmermeers college op door te gaan op de ingeslagen weg en de gang naar de rechter zeker niet te schuwen.

De uitspraken van de JOVD komen van voorzitter Sander van Veldhuijsen. "Al in 2006 heeft de gemeente Haarlemmermeer besloten om een nieuw windpark in het zuiden van de gemeente te realiseren. In de periode dat het plan van de gemeente tot stand is gekomen werd door de provincie Noord-Holland dit plan onderschreven. Een prachtig initiatief dat de JOVD Haarlemmermeer e.o. zeer waardeert", aldus de voorzitter.

"Helaas zijn ruim vijf jaar later de kaarten in de provincie anders geschud en heeft het windmolenpark last van provinciale tegenwind. Wij zijn verrast door deze beleidswijziging. Het plan voor een windmolenpark in Haarlemmermeer komt hiermee namelijk op de tocht te staan."

"De beleidswijziging en het genomen besluit riekt naar schending van de algemene beginselen van behoorlijk bestuur", aldus de voorzitter. "Onze afdeling roept het college van B&W van de gemeente Haarlemmermeer dan ook op om de ingeslagen weg te blijven volgen en de gang naar de rechter zeker niet te schuwen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie