Uniek samenspel van twee oude rotten uit het vak: Bram van der Vlugt en Joost Prinsen in 'Oude Meesters'

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - 'Oude Meesters' wordt vertolkt door twee oude meesters van het Nederlands Toneel. Bram van der Vlugt en Joost Prinsen, voor het eerst samen op het toneel, spelen de laatste telgen van een beroemd toneelgeslacht, de broers De Man. De try-out van 'Oude Meesters' is op woensdag 16 januari om 20.15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Ze haten elkaar, dat weet iedereen en hun wederzijdse afkeer is een publiek geheim. Ook al hebben ze zekere roem verworven, ze worden niet overstelpt met aanbiedingen. Hun beurs raakt angstwekkend leeg. Dus zijn ze gedwongen op het voorstel van een producent in te gaan: met elkaar optreden in een stuk, 'Mijn Broeders Hoeder', over twee broers die - jawel - elkaar haten. We volgen het tweetal tijdens hun eindeloze tournee langs de schouwburgen van Nederland. Ongemerkt komen ze steeds nader tot elkaar, broederhaat verandert in broederliefde. Maar wat is spel en wat is werkelijkheid?

De regie is in handen van Ger Thijs, hij schreef ook het script. Zijn vorige voorstelling voor twee acteurs, 'De Kus', werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2011 en geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury als een van de vijf beste voorstellingen van het seizoen. Bovendien werden de hoofdrolspelers Huub Stapel en Carine Crutzen genomineerd voor de Louis d'Or en Theo d'Or.

Sinds 1974 speelt Bram van der Vlugt bij vrijwel alle theatergezelschappen en vrije producenten. Op televisie was hij onder andere te zien in 'Medisch Centrum West', 'De Fabriek', 'Herenstraat 10', en 'Keyzer & de Boer Advocaten'. Ook vervulde hij diverse rollen in de bioscoopfilms als 'Pastorale 43', 'De Smaak van Water', 'Pervola' en 'Familie'. In 2000 ontving hij de Louis d'Or voor zijn rol in 'Kopenhagen'. Joost Prinsen debuteerde bij Wim Sonneveld. Vervolgens speelde hij de afgelopen decennia in vele toneelstukken, maakte elpees, deed musicals, hoorspelen en trad op in televisieseries. Grote bekendheid kreeg hij met zijn optreden in de jeugdprogramma's 'Stratemaker-op-zee-show' en 'J.J. de Bom' in de jaren '70. Ook presenteert hij de kennis- en blufquiz 'Met het mes op tafel'. Ger Thijs is sinds 1971 actief in het toneel; aanvankelijk als acteur, maar al gauw als regisseur en artistiek leider. De laatste jaren manifesteert hij zich ook als schrijver/bewerker. Het Toneel Speelt voerde vier teksten van hem op; 'Beneden de Rivieren', 'Het Licht in de Ogen', 'Raak me aan' en 'Ik ben weg'. Deze werden allen genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. De laatste jaren maakt hij vooral voorstellingen bij Hummelink Stuurman Theaterbureau.

De Meerse grote zaal

Woensdag 16 januari - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie