Sterk verdeelde reacties op windmolenverbod provincie

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland om geen nieuwe windparken op land in de provincie meer toe te staan riep donderdag tijdens de raadsvergadering sterk verdeelde reacties op. GroenLinks-raadslid Herman Tuning sprak over een 'ongelofelijk dom en afkeurenswaardig besluit'.

Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer was juist euforisch over het besluit om deze 'horizonvervuilende en subsidieslurpende' windmolens een halt toe te roepen. Hij wilde weten of wethouder John Nederstigt vasthield aan zijn eerder geuite plan om voor dit democratisch genomen besluit naar de rechter te stappen. Ook HAP-raadslid Peter van Groenigen was benieuwd wat de wethouder nu gaat doen.

Wethouder Nederstigt antwoordde dat hij eerst wil onderzoeken wat het besluit exact voor gevolgen heeft voor de plannen van het windpark Haarlemmermeer-Zuid. Hij denkt er 1 februari helderheid over te hebben. Ook wil Nederstigt bekijken welke afspraken alle provincies samen hebben gemaakt over duurzame energie. Pas in het uiterste geval wil de wethouder naar de rechter stappen, zo benadrukte hij. Nederstigt benadrukte dat hij er begin volgend jaar bij de gemeenteraad op terugkomt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie