Veel ergernis over hondenbeleid in Overbos

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de Hoofddorpse wijk Overbos is veel ergernis ontstaan over de uitvoering van het hondenbeleid. HAP-raadslid Peter van Groenigen stelde er donderdag tijdens de raadsvergadering mondelinge vragen over aan wethouder Steffe Bak van Openbare Ruimte.

De wijkraad Overbos heeft in een verklaring laten weten dat de gemeente ten onrechte het standpunt inneemt dat de wijkraad akkoord is gegaan met de voorgestelde maatregelen. Dat is absoluut niet het geval, zo stelt de wijkraad. Zij geeft bovendien aan dat de gemeente niets heeft gedaan met alternatieve voorstellen vanuit de wijk.

De kritiek gaat vooral over de plekken waar hondeneigenaren hun dier wel en niet mogen uitlaten en de plekken waar hondenpoepbakken zijn geplaatst.

Wethouder Bak antwoordde op de vragen van raadslid Van Groenigen dat de reacties uit Overbos hem ongerust stemden. Volgens Bak zijn 4300 inwoners van Overbos aangeschreven over de voorgenomen maatregelen, maar zijn er slechts 20 reacties op gekomen. "De vraag is dan ook hoe je mensen beter kunt laten participeren." Als de definitieve voorstellen worden uitgevoerd, zijn de poppen aan het dansen.

De wethouder gaf direct toe dat niet alles goed is gegaan. Dat geldt overigens niet alleen voor Overbos, maar ook voor de Piratenwijk. "Er staan bakken op een onlogische plek." Bak zei dat alle klagers inmiddels een brief hebben gekregen. Bovendien volgt er in januari een veegactie in Overbos.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie