Personeel Intercity Zakelijk zet zich twee dagen in voor Ons Tweede Thuis

22 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het vergde wat geduld voor de pannenkoeken bruin waren, maar ze smaakten prima. In de tussentijd waren de hal en gymzaal in kerstsfeer gebracht. Personeel van Intercity Zakelijk heeft deze maand twee dagen de bureaustoelen verruild voor meehelpen bij Ons Tweede Thuis.

Zij waren te gast bij drie dagcentra voor mensen met een handicap en bij kinderboerderij De Boerenzwaluw. Allemaal in Hoofddorp want Intercity Zakelijk wilde graag in de plaats waar zij gevestigd is, maatschappelijk bezig zijn.

Ingrid Verhoeff-de Jong van dit telecombedrijf voor het MKB: "We zijn een landelijk opererend bedrijf maar zijn al bijna 20 jaar in Hoofddorp gevestigd en een aantal medewerkers woont in Hoofddorp. Het leek ons goed om ons juist in de eigen buurt in te zetten voor mensen die daar baat bij hebben. Bovendien is het heel goed om een keer samen met collega's op een heel andere manier bezig te zijn."

En helpen op een dagcentrum is echt iets anders, zo beaamde Frank Grijzenhout even later. "Ik werk normaal op de financiële afdeling en nu sta ik hier pannenkoeken te bakken. Iets wat ik nooit doe, op een keramische plaat, ook onbekend voor mij. Maar het is erg leuk om met elkaar bezig te zijn.''

Cliënte van De Vaart Wilma Limburg vindt het gezellig zo samen pannenkoeken te bakken maar is wat ongeduldig, omdat het zo lang duurt voordat de baksels bruin zijn.

Op de kinderboerderij wordt een stal opgeknapt en in kerstsfeer gebracht, inclusief een mooie kerstboom die door de medewerkers van Intercity Zakelijk is aangeboden.

Wilma van Grieken, teamleidster op dagcentrum De Vaart, ziet allerlei positieve kanten aan de hulp van Intercity Zakelijk. "Het is geweldig want je voegt twee werelden samen. Mensen weten vaak niet wat het is, een dagcentrum voor mensen met een handicap. Maar als zij binnen zijn, vinden zij het altijd erg leuk. Voor de cliënten is de extra aandacht die zij van de medewerkers van Intercity Zakelijk krijgen heerlijk. Samen pannenkoeken bakken, samen kerststukjes maken, voor veel cliënten is dat een feest.

"Ingrid Verhoeff-de Jong en Maureen Buchner zijn bezig met de kerststukjes en zijn onder de indruk van het dagcentrum."Het is hier erg gemoedelijk. De mensen zijn onbevangen. De sfeer is huiselijk, er is aandacht voor ieder persoonlijk en iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Voor velen van ons is het een eerste kennismaking met de gehandicaptenzorg, met mensen met een verstandelijke handicap. En gelijk een mooie kennismaking!''

De pannenkoeken werden met smaak verorberd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie