Gymnastiekvereniging Rijsenhout doet zaterdag mee aan Het Grote Gymfeest

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

RIJSENHOUT - Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zaterdag 5 januari 'aan den lijve' ondervinden hoe het voelt om als turner te zwaaien, te draaien en zelfs een beetje te vliegen. Zij kunnen dan, in het kader van Het Grote Gymfeest, naar Gymnastiekvereniging Rijsenhout gaan om gratis kennis te maken met de gymsport.

Het Grote Gymfeest is een initiatief van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Belangrijkste doel: zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met gymen en turnen om hen zo te laten bewegen. Grote stimulator en tevens ambassadeur bij Het Grote Gymfeest is Epke Zonderland die op diverse locaties persoonlijk aanwezig is om de jeugd 'het goede voorbeeld' te geven.

Bij Gymnastiekvereniging Rijsenhout start Het Grote Gymfeest zaterdag met inloop om 10.15 uur waarna om van 10.30 tot 11.30 uur door j/m van 6-12 jaar meegedaan kan worden aan een turnles. Na het ombouwen van de zaal start om 12 uur een uurtje tumbling (o.a. op de airtumblingbaan, een soort springkussen in de vorm van een lange mat) voor j/m 12+ en als afsluiting kan iedereen van 18+ de goede voornemens in de praktijk brengen met een les Keep Fit waarbij bijv. met steps gewerkt wordt.

Toeschouwers zijn welkom, maar meedoen is de bedoeling. Het geheel staat onder leiding van de eigen trainsters van de gymnastiekvereniging.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie