Veilig Verkeer Nederland wil doorgaan met fietsexamens basisschoolleerlingen

2 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De vrijwilligers van de afdeling Haarlemmermeer willen komend voorjaar opnieuw de fietsen controleren op reflectie, werkende remmen, de technische staat van de fiets en nog veel meer. "Maar dan moeten er wel voldoende vrijwilligers zijn die VVN willen helpen", aldus Remco Bruijnes van de Afdeling Haarlemmermeer.

Het verkeersexamen wordt al bijna vijfentwintig jaar in Haarlemmermeer georganiseerd voor leerlingen uit groep 7 van de basisschool. Het verkeersexamen bestaat uit twee delen: het theoretisch en het praktisch examen. Op school leren de leerlingen voor het theoretisch examen dat vervolgens in de klas wordt afgenomen. Buiten leren de leerlingen voor het praktisch examen dat samen met de gemeente Haarlemmermeer wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Haarlemmermeer.

Het praktisch verkeersexamen wordt in zes kernen in de gemeente georganiseerd met nieuwe routes die beter aansluiten bij de werkelijkheid van het verkeer. Het examen wordt gehouden in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp, Zwanenburg, Rijsenhout en Lisserbroek. VVN zorgt al jaren voor de planning van de roosters, controle van de fietsen en beoordeling van de praktische examens. Verkeersregelaars van de gemeente geven het startschot voor vertrek en controleren of de leerlingen de juiste route hebben afgelegd.

"De vrijwilligers van de afdeling Haarlemmermeer willen volgend voorjaar graag opnieuw de fietsen controleren", aldus Remco Bruijnes. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen helpen."

Aanmelden (voor een ochtend of middag) kan bij de secretaris van de afdeling via veiligverkeer.haarlemmermeer@gmail.com of via (06) 28 78 46 41.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie