Grappige en ontroerende voorstelling over seks door Orkater in De Meerse

25 januari 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - De succesvoorstelling '237 redenen voor seks' van Geert Lageveen en Leopold Witte die in 2011 gemaakt werd voor Bellevue Lunchtheater is op veler verzoek terug. Zo schreef Elsevier over de lunchvoorstelling: "Gedurfd, hilarisch, en zeker niet plat". Nu is '237 redenen voor seks' te zien als avondvullende voorstelling. Op een fijnzinnige manier belicht het Orkaterduo dit gevoelige en persoonlijke onderwerp van onverwachte kanten. Het gaat daarbij meer over het waarom en wanneer dan over het wat, waardoor het ook erg over de liefde gaat. Voor mannen, vrouwen, echtparen en singles van alle leeftijden (als u tenminste boven de achttien bent). '237 redenen voor seks' is op vrijdag 15 februari om 20.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse.

1 Ze rook lekker

5 Het gesprek wond me op

16 Ik wilde me jong voelen

58 Ik had medelijden met hem en ik verveelde me

78 Ik wilde van mijn hoofdpijn af

94 Ik wilde mijn techniek verbeteren

116 Het was mooi weer en iedereen was vrolijk

179 Ik wilde wraak nemen op mijn partner

180 Ik wilde dat hij aardiger tegen de kinderen is

209 Ik zocht woonruimte

225 Ik was het zat maagd te zijn

237 Ik had al lang geen seks meer gehad

De schrijvende acteurs Lageveen en Witte maakten inmiddels tien voorstellingen bij Orkater in wisselende samenstellingen. In '237 redenen voor seks' stortten zij zich net zoals bij hun vorige voorstellingen op een vrije en associatieve manier op hun onderwerp, dit keer geholpen door hun eigen platenverzameling. De regie is in handen van Michiel de Regt.

Leopold Witte is bekend van o.a. 'Gooische Vrouwen' en 'De Vloer Op' en is te zien in de Nederlandse dramaserie 'Dokter Deen' (met Monique van de Ven). Geert Lageveen is actief als acteur en als regisseur van o.a. Sanne Wallis de Vries en Veldhuis en Kemper. Geert Lageveen en Leopold Witte maakten onder meer de voorstellingen 'Kamp Holland' en 'Breaking the News', deze voorstellingen waren ook te zien in De Meerse.

De Meerse kleine zaal

Vrijdag 15 februari - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie