Actie van bewoners Schipholweg tegen bushalte

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Bewoners van de Schipholweg in Badhoevedorp zijn een actie begonnen tegen de plaatsing van een bushalte van R-Net op de hoek van de Schipholweg en Sloterweg. Volgens de bewoners is de locatie ongeschikt, omdat deze verkeersonveilig zou zijn.

De tegenstanders hebben zich inmiddels verzameld in een bewonerscomité. Namens dat comité voerde bewoonster Brigitte van der Erve vorige week het woord tijdens de raadsvergadering. Zij wees de gemeenteraad erop dat er veel betere locaties te bedenken zijn voor een bushalte, zoals aan de Pa Verkuijllaan.

De Stadsregio Amsterdam heeft plannen om de R-Netbussen (voorheen Zuidtangent) ook naar het oosten van Haarlemmermeer te laten rijden. Inwoners van Badhoevedorp juichen dat toe, maar volgens het bewonerscomité Schipholweg wordt er een totaal verkeerde plek voor een halte gekozen.

Bewoonster Van der Erve benadrukte vorige week dat de kruising van de Schipholweg en Sloterweg als blackspot te boek staat en als zodanig ook is opgenomen in het gemeentelijke Deltaplan bereikbaarheid. Op het kruispunt zijn volgens haar de afgelopen vijf jaar 6 tot 8 verkeersslachtoffers gevallen. Volgens de ongeruste bewoners wordt die onveilige situatie met de komst van een bushalte alleen maar erger.

Het comité vindt het daarom onbegrijpelijk dat wethouder Michel Bezuijen van Mobiliteit, die ook portefeuillehouder Verkeer en Vervoer bij de Stadsregio is, zijn voorkeur heeft uitgesproken voor de omstreden plek. Volgens de bewoners zijn er veel betere locaties denkbaar.

Wethouder Bezuijen noemde de discussie voorbarig. Volgens hem moet er nog een beslissing worden genomen over een locatie voor een halte. Bezuijen gaf toe dat zijn voorkeur op dit moment uitgaat naar de kruising Schiphol-Sloterweg. “Maar als er goede argumenten zijn om het niet op die plek te doen, dan laat ik me graag overtuigen. Als er voorkeursvariant wordt gekozen, wordt die nog keurig aan de bewoners voorgelegd.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie