‘Amerikaanse’ allure nieuwe accommodatie Pioniers

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Haarlemmermeer heeft haar Schiphol Amsterdam Airport en binnen een afzienbare periode heeft Hoofddorp haar sportaccommodatie waar de Amerikaanse tophonkballers uit Major League Baseball uitkomen in een Amsterdam series. Dat is vorige week bekend gemaakt tijdens een drukbezochte persconferentie in het raadhuis te Hoofddorp. Kosten voor de nieuwe accommodatie met 600 zitplaatsen: 12 miljoen euro. Zekerheid over de drie top honkbalwedstrijden: geen. “Maar als het complex niet voldoet aan de voorwaarden voor dit type wedstrijden, dan gaat het zeker niet gebeuren”, aldus sportwethouder Bezuijen. “En de accommodatie gaat er wél aan voldoen. We gaan dan ook voortvarend aan het werk om die wedstrijden ook echt hier te laten plaatsvinden.”

Gemeente hoopt nog steeds op wedstrijden overzeese tophonkballers HOOFDDORP - De nieuwe accommodatie voor Honk- en softbalvereniging Hoofddorp Pioniers wordt zo gebouwd dat er wedstrijden gehouden kunnen worden uit de Major League Baseball (MLB), de Amerikaanse top honkbalcompetitie. Indien de drie wedstrijden doorgaan, wordt er tijdelijk 30.000 zitplaatsen toegevoegd aan de ‘vaste’ 600.

De Hoofddorpse honkballiefhebber en sportverslaggever Andy Houtkamp sprak dan ook, als presentator van de persconferentie, van een droom die uitkomt. De persconferentie was overigens een gezamenlijk initiatief van gemeente Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer en honkbalbond KNBSB. Het drietal heeft al via een zogeheten bidbook laten weten de drie wedstrijden ‘heel graag’ hier te organiseren. De kans daarop lijkt groot, want niemand minder dan Jason Holowaty, manager game development van de MLB, was aanwezig in de zaal. Sportwethouder Bezuijen deed vervolgens zijn uiterste best om van dat lijken een blijken te maken. “De nieuwe accommodatie van Hoofddorp Pioniers wordt een accommodatie op MLB niveau en dus geldt de toezegging van de MLB voor concrete gesprekken over drie ‘regular season games’ in Hoofddorp.” Die wedstrijden worden dan gespeeld in 2014 of 2015.

Bij die drie topwedstrijden moet het volgens de sportwethouder niet blijven. De nieuwe accommodatie van VaessenPioniers, straks de enige in Europa die voldoet aan de eisen van de MLB, moet ook voor andere evenementen ingezet worden. Evenementen in het kader van bevordering van de breedtesport.

Technisch directeur Robert Eenhoorn van honkbalbond KNBSB mocht laten weten of het 2014 of 2015 wordt. Het antwoord was simpel: pas zodra de nieuwe accommodatie gereed is, kunnen de MLB wedstrijden naar Hoofddorp komen. Als het aan directeur Tom Haagmans van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf ligt, wordt dat 2014. “We starten in maart 2013 met bouwen, alle voorbereidingen zijn gereed. Vaessen is expert in het zogenaamde ‘lean’ bouwen en in februari 2014 is de nieuwe accommodatie klaar. Wij bouwen ook het Huis van de Sport dus straks hebben we een heuse sportboulevard neergezet.”

Maarten Broersen, voormalig bestuurslid algemene zaken van Hoofddorp Pioniers en nu voorzitter van stichting ETO, liet nog weten dat de KNBSB de accommodatie in Hoofddorp wil aanwijzen als nieuwe thuisbasis voor de nationale selectieteams.

De accommodatie wordt zo gebouwd dat het geplande aantal van 600 zitplaatsen tijdelijk uitgebreid kan worden met 30.000 zitplaats tijdens de MLB-wedstrijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie