Streep door plan supersauna

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Thermen Holiday sloot in juni 2009 een erfpachtcontract met de gemeente om tussen de Hoofdvaart, Spoorlaan en Bennebroekerweg een saunacomplex van 10.000 vierkante meter te bouwen. Het zou naar verluidt de grootste sauna van Europa worden met de modernste snufjes.

HOOFDDORP - De hypermoderne supersauna van Thermen Holiday in de Zuidrand van Hoofddorp gaat niet door. Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad in een brief laten weten dat de initiatiefnemers Tony Gajadin en Sherita Narain uit Schiedam de financiering van het project niet rond krijgen.

De initiatiefnemers stonden te trappelen van ongeduld om te beginnen met de bouw, maar de banken wilden niet meewerken. Door de economische crisis kregen zij geen krediet. Er is voortdurend overleg geweest over de voortgang. Thermen Holiday heeft zelfs het ontwerp voor de supersauna aangepast om financiers over de streep te trekken, maar ook dat mocht niet baten.

Wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening zei vorige week tijdens de raadsvergadering het te betreuren dat het project niet doorgaat. Volgens hem is de beslissing om te stoppen in goed overleg met Thermen Holiday genomen. Bezuijen zei ook dat het gebied nu beschikbaar is voor andere projecten met een commerciële of recreatieve bestemming.

Een woordvoerster van Thermen Holiday laat weten het niet doorgaan van de plannen ‘heel erg jammer’ te vinden. “We zijn voortdurend bezig geweest om geïnteresseerde investeerders en financiers te zoeken, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. We waren heel enthousiast over de plannen. Maar het was een heel groot project.” Naar verluidt zou het complex ongeveer 200 miljoen euro hebben gekost. “We wisten natuurlijk ook niet in welke tijd we dit plan hebben gelanceerd. Het is ook voor andere ondernemingen erg moeilijk om dit soort enorme projecten te kunnen financieren.”

Thermen Holiday ziet daarom vooralsnog af van de bouw van een derde saunacomplex in ons land.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie