‘Nog onduidelijkheid over financiering sociale taken’

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente heeft nog geen enkele duidelijkheid over de financiering van de sociale taken die worden overgeheveld van de rijksoverheid. Dat zei wethouder Steffe Bak van Welzijn vorige week tijdens een debat in de gemeenteraad over een plan van aanpak van het sociaal domein.

Zoals eerder gemeld draagt het Rijk taken als de ABWZ en de jeugdzorg komende jaren over naar gemeenten. Door het aantreden van een nieuw kabinet vorig jaar is er wel enige vertraging gekomen in het hele proces. Zo is nog niet helder hoeveel geld de gemeente exact krijgt om de nieuwe taken uit te voeren. Wethouder Bak zei dat dit wel nodig is om aan te geven wat het college precies van plan is.

Dat het enorme klus wordt, daar was iedereen het vorige week wel over eens. De meeste partijen waren wel te spreken over het voorlopige plan van aanpak om het karwei tot een goed einde te brengen. Wethouder John Nederstigt, die verantwoordelijk is voor de jeugdzorg, kreeg wel weer kritiek over zich heen, omdat hij te weinig van zijn voornemens zou laten zien. HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water vond de toelichting van de wethouder ‘wat aan de magere kant’.

CDA-raadslid Mariette Sedee vond daarnaast dat de wethouder nog steeds geen helderheid heeft gegeven over samenwerking op het gebied van jeugdzorg met andere gemeenten. Nederstigt beloofde dat dit medio dit jaar gaat gebeuren nadat er meer bekend is uit Den Haag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie