Drie judoka Judo Yushi naar NK tot 21 jaar

28 januari 2013 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Judo Yushi heeft afgelopen weekend wederom een goed resultaat behaald. Op het kampioenschap van Noord-Holland tot 21 jaar veroverden vier judoka een podiumplaats. Drie van de vier judoka plaatsten zich voor het Nederlands kampioenschap tot 21 jaar.

Op dit kampioenschap, dat plaats vond in Beverwijk, plaatsen de beste twee judoka per gewichtsklasse zich voor het NK. Op het kampioenschap werd Biko Vos kampioen in de klasse tot 100 kg. Vos werd twee weken geleden al tweede op de Dutch Open Espoir en deed goede zaken. De judoka won zijn partijen met vol punt door been-, heup- en armworpen. In de finalepartij tegen Wage (Judo Bos) scoorde Vos vier keer, waarvan de laatste een vol punt was door tai-otoshi.

In de klasse tot 55 kg verraste Twan van der Werff door kampioen te worden. De Vennepse judoka komt nog uit in de leeftijdsklasse tot 18 jaar, maar wist drie partijen op rij te winnen. Hij won zijn eerste partij met yuko en van Brinkkemper (Kenamju) met vol punt door verwurging. In de beslissende partij stond Van der Werf tegen Koper (Kenamju). Koper is in de leeftijdklasse tot 18 jaar Nederlands kampioen in deze gewichtsklasse en twee weken geleden verloor Van der Werf nog van hem in de halve finale van de Dutch Open Espoir. Ditmaal waren de rollen omgedraaid. Van der Werf won door twee scores; hij scoorde wazari met schouderworp en yuko met binnenwaartse haak.

Niels Dekker heeft zich in de klasse tot 81 kg eveneens geplaatst voor het NK. Hij werd tweede. De partij voor de finaleplek won Niels door verwurging. In de partij voor het kampioenschap kon Niels niet winnen. Hij verloor van Durge (Kenamju) door een houdgreep.

Bij de dames stond Denise Bouchier op het podium; zij werd derde bij de dames in de klasse tot 70 kg.

Biko Vos, Twan van der Werff en Niels Dekker komen over op 9 februari uit op het NK tot 21 jaar, dat zal plaatsvinden in Nijmegen.