Eenmallige masterclass Danstheater AYA

29 januari 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Artquake organiseert op donderdag 7 februari, in samenwerking met de Meerse, een masterclass van Danstheater AYA. De masterclass begint om 18.30 uur en wordt gegeven in Duycker. Met een entreebewijs voor de masterclass kunnen deelnemers aansluitend (gratis) naar de voorstelling van AYA in Schouwburg de Meerse.

De dansers van AYA zullen voorafgaand aan de voorstelling een masterclass geven waarbij zij een stuk uit de voorstelling 'Harnas' aan de jongeren bij Artquake leren. Na de masterclass kunnen de jongeren met hun toegangsbewijs gratis naar de voostelling. Als afsluiting is er een Meet & Greet met de dansers in het Duycker Café.

In de voorstelling 'Harnas' laten zeven dansers de strijd zien van jongen tot man en de worstelingen die daarbij komen kijken. Voor jongens is de schooltijd niet altijd makkelijk; ze moeten hun neiging te rennen en te bewegen onderdrukken. De choreografie opent met een groepsgedeelte waarin de dansers elkaars kracht en behendigheid testen, het tweede deel bestaat uit zeven kwetsbare solo's. Danstheater AYA gebruikt in deze opvolger van 'Ziel' uit 2009 verschillende dansstijlen: moderne dans, hiphop, acrobatiek en popping.

Kaarten voor de masterclass kosten in de voorverkoop € 14,50 excl. en deurverkoop is € 18,50 excl. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.artquake.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie