Brandweer Kennemerland krijgt scooters

29 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De afdeling Pro-actie en Preventie heeft zes nieuwe scooters in gebruik genomen. De scooters worden ingezet voor het uitvoeren van brandpreventiecontroles in alle gemeenten van Veiligheidsregio Kennemerland

Brandweer Kennemerland doet meer dan alleen branden blussen. De afdeling Pro-actie en Preventie is actief op het gebied van brandveiligheid. Preventiecontroleurs controleren en rapporteren het brandveilig gebruik van een gebouw. Dit gebeurt aan de hand van de gebruiksvoorwaarden uit het bouwbesluit 2012. De preventiecontroleurs voeren per jaar ongeveer 3.600 controles uit.

Binnen Pro-actie werkt men aan het wegnemen van structurele oorzaken van onveiligheid. Dit betekent in het bijzonder advisering op het terrein van ruimtelijke ordening en infrastructuur. Vroegtijdige signalering kan het ontstaan van mogelijke risico's voorkomen.

Adviseurs van de afdeling Pro-actie en Preventie geven advies aan de tien gemeenten binnen Kennemerland op vraagstukken over brandveiligheid. Een steeds belangrijkere taak is voorlichting, onder andere op basisscholen en aan senioren. Via voorlichting over brandveiligheid aan burgers en bedrijven wordt geprobeerd de bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid voor brandveiligheid te vergroten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie