Stefan Teeken nieuwe trainer SV Overbos

31 januari 2013 om 00:00 Sport

VOETBAL

HOOFDDORP - De terugkeer van trainer Marcel Faber bij SV Overbos blijft tot een seizoen beperkt, al hadden beide partijen graag met elkaar verder gewild. Soms zijn er echter belangrijker zaken dan alleen voetbal. Dus moest SV Overbos op zoek naar een goede vervanger die past in het profiel dat hoofd voetbaltechnische zaken Ashley Nolten samenstelde.

"Ik ben in juli begonnen als voetbaltechnisch coördinator. Binnen SV Overbos willen we kennis en clubliefde combineren om zo de juiste mensen op de juiste plaats te kunnen benoemen." Op basis van de visie en missie waarbij resultaat mooi en het proces richting resultaat nog veel mooier is, werd Jorn Rakers als eerste gepolst en bereid gevonden weer bij Overbos aan de slag te gaan.

"Jorn speelde jaren bij Overbos en heeft een sportopleiding gedaan, waarna hij zijn vleugels uitsloeg bij AFC als trainer. Vanaf volgend seizoen gaat Jorn aan de slag met de jeugd van Overbos. De technische commissie heeft het raamwerk gedefinieerd voor indelingsbeleid, teamgrootte en de stroom van mini's tot aan de selectie van het hoogste team. De inhoud, dus wat moeten spelertjes kunnen in de mini's de F-jes enzovoort, dat mag Jorn oppikken", licht Ashley Nolten toe.

Bij de selectie voor de nieuwe hoofdtrainer speelde Jorn Rakers een belangrijke rol, samen met Nolten zelf. "We hadden een profiel geschetst met als belangrijkste punten ervaring met het laten doorstromen van jeugdspelers, ambitie en planmatig kunnen werken. Nadat die profielschets op de site van SV Overbos verscheen, stroomden ruim twintig aanmeldingen van trainers binnen. Vier trainers hebben we uitgenodigd voor een eerste gesprek, de twee laatste kandidaten hebben een presentatie gehouden voor een brede selectiecommissie. Met Stefan Teeken, die veel ervaring opdeed bij SV Hoofddorp en dit seizoen bij Legmeervogels, halen we de gewenste nieuwe trainer naar SV Overbos. Hij voldoet aan alle eisen en bij een gesprek met een brede afvaardiging van de huidige selectie bleek al gauw dat er ook een klik was met alle aanwezige spelers."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie