HAP vraagt opheldering over verhoging OZB

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De lokale partij HAP heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf, waarin is aangegeven dat de OZB-tarieven in Haarlemmermeer dit jaar met ruim 4.7 procent stijgen. Volgens raadslid Peter van Groenigen is dat percentage strijdig met dat wat het college steeds naar de inwoners heeft gecommuniceerd.

Het artikel in De Telegraaf is gebaseerd op een onderzoek naar de ontwikkeling van OZB-tarieven voor woningen in 292 gemeenten. Uit de bijbehorende cijfers blijkt dat Haarlemmermeer onder het landelijk gemiddelde zit met een percentage van 4,7080 procent.

Het college heeft vorig jaar steeds aangegeven dat de OZB-tarieven met niet meer dan de inflatiecorrectie van 2.1 procent zouden stijgen. Volgens raadslid Van Groenigen heeft zijn fractie erop vertrouwd dat dit ook is overgenomen in de tarieven voor 2013. Hij vraagt zich daarom af waarom er uit het onderzoek van De Telegraaf opeens een heel ander percentage uit de bus komt.

In de brief aan het college stelt de HAP het belangrijk te vinden dat het voor inwoners duidelijk is hoeveel zij aan gemeentelijke lasten betalen en hoe de OZB-tarieven tot stand zijn gekomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie