Leerlingen OBS Twickel lezen met nog meer plezier na schrijversdag

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Openbare basisschool Twickel was begin deze week, in samenwerking met de Bibliotheek Haarlemmermeer en Boekhandel Stevens, het decor voor een heuse schrijversdag. Prentenboekenmakers Ingrid & Dieter Schubert, schrijvers Vivian den Hollander en Janneke Schotveld en illustratrice Juliëtte de Wit bezochten de Hoofddorpse basisschool.

Lezen en leesplezier wordt op Twickel heel erg belangrijk gevonden. Niet voor niets neemt de school deel aan het project de Bibliotheek Op School. Dit project intensiveert de samenwerking tussen school en bibliotheek met als doel kinderen nog meer plezier te laten beleven aan het lezen van boeken.

Eerder had Twickel al een schrijversbezoek voor alle klassen. Dit was echter niet op één dag georganiseerd. Dit keer was dat wel het geval. Zo werd bij de kleutergroepen ter plaatse een verhaal verzonnen waar Ingrid & Dieter Schubert een tekening bij maakten, vertelde Vivian den Hollander bij de groepen 3/4 alles over haar boeken en zong een lied met de kinderen over lezen. Janneke Schotveld leerde groep 5/6 hoe je tot het schrijven van een boek komt en Juliëtte de Wit gaf de kinderen uit groep 7/8 een echte striptekenworkshop.

Na afloop van de schooldag was er een speciale boekenmarkt georganiseerd. Boekhandel Stevens had van alle schrijvers en illustratoren boeken meegenomen. Dat de kinderen enthousiast waren geworden, bleek wel. Naast de boeken die kinderen van huis hadden meegenomen om te laten signeren, waren nog ruim 150 boeken verkocht. Een duidelijk teken dat de schrijversdag absoluut een bijdrage levert aan het leesplezier van kinderen.

Op Twickel zullen weer veel kinderen met veel plezier een boek ter hand nemen, is de verwachting van Mardine Leijen, directrice OBS Twickel en Martijn Blijleven, leescoördinator.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie