Expositie over de beschikbare ruimte voor wonen, werken, vervoer, recreatie en energieverbruik

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Jouw Perspectief!? is een reizende tentoonstelling die de bezoeker bewust maakt van de beschikbare ruimte voor wonen, werken, vervoer, recreatie en energieverbruik. Het idee achter Jouw Perspectief!? is een beeld te geven van abstracte getallen op het gebied van ruimte en energie. De expositie is nu te zien t/m zondag 17 maart in de passage van het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Op 13 februari, 16 uur, is de officiële opening van de expositie.

Het idee achter Jouw Perspectief!? is een beeld te geven van abstracte getallen op het gebied van ruimte en energie. Want wat betekent het wanneer in de krant staat dat er 7.000.000 m2 kantoorruimte leegstaat? Of dat er ruim 100.000 hectare verkeersterrein in Nederland is en dat er per jaar 3.500 Petajoules energie gebruikt wordt? Hoeveel is dat? Ook is Jouw Perspectief!? een aanzet voor de discussie over het gebruik van ruimte, energie en grondstoffen.

Tijdens de opening van de expositie op 13 februari 16 uur spreekt Jurgen van der Ploeg over het ontstaan en het doel van de tentoonstelling. Van Der Ploeg specialiseert zich in ontwerp en onderzoek op het grensvlak van architectuur en stedenbouw. Hij leidt de research- en stedenbouwstudio van FARO.

De tweede spreker is Arjanne Lagendijk, directeur van het NMCH. Zij zal een lezing geven over de visie van het NMCH op duurzaamheid in Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie