Gemeente Haarlemmerliede zwaait burgemeester Bert Bruijn uit

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HALFWEG - Zijn vermogen om op het juiste moment een strategisch belangrijke kaart te trekken, dat noemde vice-voorzitter van de raad Gerard Jägers een van de meest sterke punten van burgemeester Bert Bruijn die op 31 januari afscheid heeft genomen van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Jägers gaf het compliment tijdens het informeel etentje van het gemeentebestuur en de raad na afloop van de zeer druk bezochte afscheidsreceptie. Hij roemde daarbij tevens de tomeloze inzet van Bruijn voor samenwerking met de buurgemeenten. Om Bruijn vervolgens namens de raad een schilderij te overhandigen. Bert Bruijn staat te vissen. Net als het varen met boten een grote hobby van hem. Enkele uren daarvoor had Jägers de afscheid nemende burgemeester al toegesproken tijdens de bijzondere raadsvergadering. Toen herinnerde hij Bruijn aan zijn strijd voor zelfstandigheid van de gemeente die hij met succes gestreden heeft.

Hoogtepunt van de receptie was de onthulling van drie schilderijen, portretten van de drie laatste en nog in leven zijnde burgemeesters: Frank van IJsselmuiden, Ellen van Hoogdalem en Bert Bruijn zelf die per 1 februari wordt opgevolgd door Pieter Heiligers. De kunstwerken zijn gemaakt door Lottie Buiten uit Spaarndam en komen te hangen in de burgemeestersgalerij in het raadhuis waar overigens nu nog niets hangt.

Mensen die de afgelopen zes jaar met Bruijn hebben samengewerkt, herinneren de burgemeester als 'iemand die zoveel praat dat hij anderen gemakkelijk overvleugelt.' En ook als een man die overkomt als een schaakspeler. Met remises, maar ook met belangrijke winstpunten op zijn naam.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie